Sinds 2004 is WOFF gespecialiseerd in het ontwerpen, engineering en innovatie van 3D membraan structuren specifiek voor de consument en horeca. WOFF werkt vanuit Hoofddorp (NL) en ondersteunt Europese partners met deze diensten (B2B). Naast formfinding, zeilberekeningen, snijpatronen, werkvoorbereiding en projectondersteuning is er ook windtunnelonderzoek, product- en toolontwikkeling. WOFF beschikt over een 3D printer.

Intensief contact met de maritieme wereld (zeilmakers, doekproducenten en tuigage leveranciers) en de jarenlange doorontwikkeling van het WOFF concept (zie WOFF Systems) zijn de succesfactoren voor duizenden ontwerpen en vele honderden gebouwde systemen in Nederland en Belgie. Er staan ook enkele in Duitsland, Frankrijk, Spanje en in Rusland.

Onder WOFF systems™ worden concepten beschikbaar gesteld aan partners en grote klanten. Het meest bekende concept is de stormvaste, waterkerende en lichtgewicht 3D membraan overkapping die door WOFF Engineering ontwikkeld is. Dit zijn maatwerk systemen. De onderdelen (aluminium masten, muurplaten, dakelementen, schroeffundamenten, zeilen, etc) komen beschikbaar bij logistieke partners in Nederland en Duitsland.

Dit concept is interessant voor (tuin)architecten, hoveniers, zeilmakers en schaduwdoek fabrikanten die evt onder hun eigen naam een hoogwaardige 3D membraanoverkapping op de markt willen zetten.

Interesse ? Neem dan contact met ons op.

Om efficient en effectief op een vraag te kunnen reageren zijn goede tools nodig. WOFF maakt gebruik van diverse CAD tools zoals AutoCAD, SketchUp en Rhino. SketchUp neemt daar een bijzondere plek in. Deze 3D tekentool laat schaduw zien op elke plek van de aardbol. WOFF heeft eigen templates gebouwd, eigen bibliotheken en eigen Ruby plug-ins waarmee formfinding van 3D membraan overkappingen een ongekende dimensie heeft gekregen. Vergelijk ontwerpen vanuit hetzelfde zicht perspectief, watervoorspelling en schaduw. De tools leiden tot extreem meer diepgang waarmee de klant veel beter doordachte toepassingen krijgt. Het idee krijgt vorm.

Als officiële SketchUp Developer bouwt WOFF ook Ruby plug-ins voor derden.